Wednesday, March 30, 2016

Medicinska dijeta

Iako ćete na prvi pogled pomisliti da je pred vamaCitrus dijeta (pomorandža i dvopek dijeta) nećete biti u pravu. Iako veoma slične, ove dve dijete se razlikuju u nekim detaljima pa je zato bitno da budu odvojeno obrađene.
Inače, ova dijeta omogućuje gubitak 2 - 5 kg u 5 dana ili 10 - 15 kilograma u 15 dana. Prednost je što nema osećaja slabosti i malaksalosti, jer se unosi dovoljno vitamina i minerala. Dijeta se ponavlja triput po pet dana ili manje ukoliko se treba izgubiti manje kilograma. Petnaestodnevna pauza se pravi ako želite da ponovite ovu dijetu.

Budući da se u ovoj dijeti koriste krekeri... evo sjajnog recepta kako se prave krekeri i to domaći!

Raspored obroka:

dan I

Doručak
  • 1 narandža
  • 4 krekera
  • 1 šoljica kafe ili čaja (bez šećera)
Ručak
  • 1 narandža
  • 1 kuvano jaje
  • 1/2 šoljice jogurta
Večera
  • 2 paradajza
  • 2 kuvana jaja
  • 1 krastavac ili
  • 1/2 oprane zelene salate

dan II

Doručak
  • 1 narandža
  • 4 krekera
  • 1 šoljica kafe ili čaja bez šećera
Ručak
  • 1 naranadža
  • 1 kuvano jaje
  • 1/2 šoljica jogurta
Večera
  • 1 pljeskavica (125 g mlevenog mesa)
  • 1 narandža
  • 1 paradajz
  • 4 krekera
  • 1 šoljica kafe ili čaja bez šećera

dan III

Doručak
  • 1 narandža
  • 4 krekera
  • 1 šoljica kafe ili čaja bez šećera
Ručak
  • 1 narandža
  • 1 kuvano jaje
  • 1/2 šoljica jogurta
  • 1 zelena salata ili 2 krastavca
  • napici bez šećera
Večera
  • 1 pljeskavica (125 g mlevenog junećeg mesa)
  • 1 narandža
  • 4 krekera
  • 1 šoljica kafe ili čaja bez šećera

dan IV

Doručak
  • 1 narandža
  • 4 krekera
  • 1 šoljica kafe ili čaja bez šećera
Ručak
  • 125 g nemasnog sira
  • 1 paradajz
  • 4 krekera
Večera
  • 1 pljeskavica (125 g mlevenog junećeg mesa)
  • 4 krekera
  • 2 paradajza
  • 1 jabuka



dan V

Doručak
  • 1 narandža
  • 4 krekera
  • 1 šoljica kafe ili čaja bez šećera
Ručak
  • 200 g kuvane ribe ili piletine
  • 4 krekera
  • 1 paradajz
Večera
  • 500 g kuvanog povrća
  • 1 kuvano jaje
  • 1 paradajz

No comments:

Post a Comment